Go deep inside, find the treasure you!

Na mijn eerste columns blijkt dat veel meer mensen hetzelfde ervaren en voelen als ik. Maar daar heb je het nooit over als je elkaar tegenkomt. Hoe zou dat nu komen? Schamen we ons er dan voor of zijn we bang dat we anders zijn? Eigenlijk zijn we helemaal niet anders, alleen zijn we ons meer bewust* van alles. In het dagelijkse leven vraag je je niet af hoe iemand zich voelt en wat er met die persoon gebeurt in een bepaalde situatie. Maar eigenlijk is dat wel heel belangrijk. Hoe reageer je ergens op en hoe reageert jouw omgeving erop.

In de commerciële, zakelijke en financiële wereld is er weinig ruimte voor spiritualiteit. Hoewel er daar de laatste tijd kleine veranderingen plaats vinden. Mensen die zich bewust zijn werken ook in deze ‘harde’ omgeving en geven zo openingen voor de veranderingen. Er zijn wel activiteiten voor medewerkers, maar op kleine schaal. En vaak wordt er nog vreemd tegenaan gekeken. Een lachmediatie tijdens je lunchpauze is toch een cadeautje! 

Als individualisten zijn er genoeg mensen die in hun vrije tijd zich bezig houden met spirituele zaken, maar op het werk zijn ze daar niet mee bezig. Als je in het weekend naar een workshop bent geweest ter verruiming van je spirituele geest is dat niet wat je tijdens de lunchpauze met je collega’s zal delen. Bijna lachen ze je uit, maar uit respect zullen ze verder niks zeggen. 

Wat is het dan fijn om in het weekend met gelijkgestemden te kunnen zijn. Om bijvoorbeeld een workshop familieopstellingen** te volgen en even lekker met jezelf bezig te kunnen zijn. Zo’n workshop is intensief en zwaar, maar je krijgt er weer energie van. Je voedt je met dat wat zich aandient en elke keer sta ik verbaasd dat ik weer tot nieuwe inzichten kom.

Of ik nu een weekend ga mediteren, een workshop volg  of wandel in de natuur, ik ben even met mezelf bezig. Even tijd om de geest leeg te maken en aan niets te denken. Ik voel me er rijker door en kom meer tot mezelf.  De stress van de hele week komt eruit en de rust keert weer in mij. Natuurlijk is het voor mij ook moeilijk en gaat het de ene keer beter als de ander keer, maar ik ben me bewust.

 Ik zou zo graag willen dat iedereen inziet dat het belangrijk is om de innerlijke geest te voeden. Maar wie ben ik om dat te verkondigen. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden. Geef jezelf de tijd en de ruimte om tot jezelf te komen. Meer naar binnen. Een tijdje terug kreeg ik een koelkastmagneet in de vorm van een hart met de volgende tekst: “Go deep inside, find the treasure, you!” Ik begreep er toen nog niks van, maar nu ben ik op zoek, ik kom steeds dichterbij en het wordt steeds mooier. Noem het hoe je het noemen wilt: je ziel, je eigen ik, het stille midden. Maar nu weet ik waar die plek is. Ik voel me daar in ieder geval mezelf.

 *http://nl.wikipedia.org/wiki/Bewustzijn

 **http://nl.wikipedia.org/wiki/Familieopstelling