Een standbeeld van goud

Ik maak een standbeeld
Niet van brons maar van goud
Mijn vader‘s beeld
Gegoten in letters

Geschreven met woorden
Gecreëerd door mij
Gevormd met gevoel
Gekneed met emoties

Gemaakt van goud
Doorweven met liefde
Woorden zoekend
Het beeld makend

Het beeld wordt gekneed
Hervormd en bijgeschaafd
Tot een droombeeld
Niet uit te drukken

Mijn beeld is klaar
Mijn vader in goud
Hij zal altijd blijven
In mijn eigen beeld

Bedankt pap!

Vroeger gingen we om het jaar met het hele gezin naar De Pauwenhof op vakantie; dat is een vakantieoord in Voorthuizen voor medewerkers van het bedrijf waar mijn vader bij werkte. Wij hebben daar allemaal mooie herinneringen aan, de een wat meer en de ander wat minder, omdat die nog te klein waren.Je kon daar heerlijk fietsen en wandelen, maar ook op het terrein zelf was van alles te doen voor groot en klein. Er was zelfs een kinderjuf, zodat de kinderen lekker bezig gehouden werden. In 1967 zijn we daar voor het laatst op vakantie geweest.

Helaas is mijn vader in 1980 overleden en heeft hij niet meer van zijn welverdiende pensioen kunnen genieten. Mijn vader en moeder hadden wel al volop plannen voor na zijn pensionering. Die heeft hij dus niet meer waar kunnen maken. Onlangs zouden mijn vader en moeder 50 jaar getrouwd zijn, als mijn vader nog in leven was geweest. Om dit niet zo maar voorbij te laten gaan leek het mijn moeder leuk om dan toch nog een keer weer met de hele familie naar De Pauwenhof te gaan, want dat kan nog steeds. Alleen is de familie inmiddels wat uitgebreid en logeerden wij daar nu met 16 personen(mijn moeder, 4 kinderen met aanhang en 7 kleinkinderen) in plaats van vroeger met zijn zessen. Maar helaas dus zonder mijn vader.

Het vakantieoord is helemaal gerenoveerd en lijkt nu wel een hotel. Mooie kamers en heerlijk eten.Voor de kinderen en de volwassenen zijn er zo veel leuke dingen te doen, dat wij er niet eens erg in hadden dat het zo een slecht weer was buiten. Tussen de buien door hebben we gewandeld en gefietst in de bossen, verder hebben we gezwommen, getennist, gebowld, midgetgolf gespeeld, getafelvoetbald, gedart en gebiljart.

Al met al de tijd vloog om en met de dankbare herinnering aan mijn vader hebben wij met z’n allen volop genoten van een heerlijk weekend in De pauwenhof. Als mijn vader niet met mijn moeder was getrouwd waren wij er nooit geweest en als hij niet daar had gewerkt hadden wij ook nooit daar op vakantie kunnen gaan. Jammer dat hij er niet bij was, maar in onze gedachten was hij er wel en zelfs meer dan twintig jaar na zijn overlijden missen wij hem nog steeds. En daarom zeggen wij voluit en we hopen dat hij het hoort: Bedankt pap!