Hoera, steunkousen!

Ik heb nog nooit een column over steunkousen gezien, maar nu ik er zelf aan moet geloven wordt dat wel tijd. Want welke vrouw vindt het nou leuk om met steunkousen te lopen? Als er iets niet sexy is dan zijn het wel steunkousen. Zo noemde een kennis “gewone” pantykousjes al afknapkousjes. Nou daar kan je het mee doen. Elke vrouw probeert er zo aantrekkelijk mogelijk uit te zien voor mannen, maar met deze hulpmiddelen gaat dat niet lukken.

Nu ben ik geen achttien meer en zal ik me daar dus niet zo druk om maken, maar er zijn ook genoeg jonge vrouwen en mannen die steunkousen moeten dragen. Behalve dat die dingen strak zitten, kunnen knellen(is niet de bedoeling) en oerlelijk zijn zitten ze ook nog warm in de zomer. Van de winter lijkt het me wel lekker want dan heb ik geen last van koude voeten meer. Maar in de zomer wil je dit toch echt niet dragen?

Je hebt geen keus als je oedeem hebt, of spataderen dan moet je die kousen dragen en als je er een lange broek of rok over heen draagt ziet niemand het. Maar je voelt het wel en je weet dat je die dingen aan hebt. Ik voel me een oude vrouw en denk aan oude dames die geholpen moeten worden bij het aan- en uittrekken van de kousen. De vrouw die mij de uitleg gaf deed ook of ik een ouder iemand ben, nou ik ben nog hartstikke jong hoor: van binnen.

Wat ik graag wil zien is dat men niet zo gauw een mening klaar heeft en dus ook niet als ze iemand met steunkousen zien. Ze hebben ze echt niet voor de lol aan. Als ze hun werk doen dan ben je er alleen maar blij mee.